Nepravilni glagoli u engleskom jeziku – Irregular Verbs

"kako učiti nepravilne glagole u engleskom"

Nepravilni glagoli u engleskom. Eto dodjosmo do još jedne oblasti, koju moramo da svrstamo u donekle problematične, kada je učenje engleskog u pitanju.

Dakle, kako se najlakše i najbrže uče nepravilni glagoli u engleskom jeziku. Odgovor, pojma nemam. Definitivno moraju da se nauče, nabubaju, lakše od toga ne može.


Sad nije ni Englezima baš lako i oni moraju da se potrude, pošto u svemu tome ima slabe logike, koja ne pomaže baš mnogo.
Mala deca engleskog govornog područja, često prave greške, kada su nepravilnni glagoli u pitanju, pošto deca traže logiku a ovde je nema puno.

Inače nepravilni glagoli postoje u gotovo svim svetskim jezicima, negde sam pročitala da ih nema u kineskom, nije provereno. Ima ih i u našem, srpskom jeziku, ne u tolikom broju – da se podsetimo, pomoćni glagoli biti, hteti.
Znači tipični su za sve indo-evropske jezike. Pravih objašnjenja kako su nastali nema, za sada. Moguće je pratiti unazad istorijski kako su se menjali, ali to je sve.

"online vežbe za lakše učenje nepravilnih glagola"

A važni su ovi glagoli, pošto statistički gledano, oni spadaju u grupu najviše korišćenih reči u engleskom jeziku.

Zašto su nam potrebni. Neophodni su nam za pravilno građenje vremena.

Dakle ako hoćemo pravilno da izrazimo prošla dešavanja, moramo da ih znamo.

"tabele nepravilnih glagola u engelskom jeziku"

Evo sad jedne lepe liste nepravilnih glagola.
Kad je pogledamo ovako da se čovek uplaši, koliko ih ima. Zato na ovoj listi imate opciju da odaberete slova, pa recimo danas učite nepravilne glagole na a sutra na b itd. Jedina lepa vest u ovoj priči je da nema nepravilnih glagola na x, y, z.

U suštini to je i najvažnije, da odaberete metod za učenje, koji Vam najviše odgovara.
Drugi način je za one koji su skloniji nekom traženju logike ili vole da prate ritmiku ili melodiju.
Za njih je ovo pravo mesto. Glagoli su podeljeni po grupama: sva 3 oblika su slična, sva tri oblika su različita, itd.

Moj predlog da učite kroz vežbu. Na primer ovde kliknete next i pojavi se jedan glagol, vi zapišete na papiru oblike, koje da mislite da su tačni pa onda opet next i pojavi se rešenje. Zatim delete, pa novi glagol na next.

Evo još nekih linkova. Ovde ima sačuvaj bože koliko vežbi i sjajne su, testovi, kao i vežbanja sa pravilnim glagolima. Vežbe sa glagolima po azbučnom redu . Ko voli tabele pravac ovde .

Postovi iz kategorije Vremena u engleskom se nalaze na adresi engleski.amarilisonline.com, novom tutorijalu za učenje engleskog jezika.