Priča o vodoliji – Prometej i božanska vatra

"vodolija"
foto

Toliko je predivnih priča ispričano u istoriji čovečanstva. Ima ih svuda oko nas. A često, naročito danas, u 21 veku, veku brzine i komunikacije dostupne svima i svuda, zaboravimo da sve oko nas, svaka reč ima svoju istoriju, neku predivnu priču.
Astrologija je uvek bila, a i danas je predmet mnogih oštrih diskusija. Ko veruje – veruje, ko ne veruje – u redu je. Ono što se ne može osporiti je da je astrologija prisutna u istoriji čovečanstva još od pamtiveka, a verovatno i mnogo pre toga.
Ovaj naš, 21 vek je doba vodolije, Aquarius, der Wassermann.
more – nastavi sa čitanjem

– ili pročitaj priču o Ganimedu kao simbolu Vodolije 🙂 na adresi astro.amarilis

7 COMMENTS

  1. Odlična ti je priča! Hoćeš li ovako da nastaviš i s ostalim znakovima? Dobro, za Vodoliju će biti dve, ali Vodolija uvek nešto “izmišljava”.

    • Miljo, ne znam šta se desilo dok si pisala, sada su oba komentara tu i baš su lepa 🙂
      Verovatno hoću, pisaću i o ostalim znakovima, a kada ne zna se. Samo mi je palo na pamet, kao simpatična tema. Veoma mi je drago da ti se dopada 🙂

  2. Šaljem odmah ćerki link da pročita ovo. I iz ovih stopa krećem da tražim antičku mitologiju medju dedinim knjigama… Hvala ti na super ideji. To će sigurno da joj malo zagolica maštu (malo se svadjamo oko istorije ovih dana)

Comments are closed.