Srpski jezik

"srpski jezik"

Nisam školovani profesor srpskog jezika. Ali, imam puno islustva iz te oblasti. Najpre tako što sam dugo godina predavala strancima srpski jezik. Ako se pitate, kako je to moguće – jednostavno, mnogi stranci zahtevaju da predavači govore engleski jezik i onda se u u školama prave kombinacije, ranije se i polagao ispit iz srpse gramatike, u nekim institutima u kojima sam radila. Sticajem okolnosti najviše sam radila sa onima, kojima je arapski maternji jezik, što samo po sebi, pre svega, zbog različitosti pisma, predstavlja poseban izazov. I onda to krene svojim putem, pročuje se i tako to.
S druge strane, s mojim malenim pačićima, neprestano moram da se vraćam na gramatiku srpskog jezika. Toliko puta smo u situaciju, da moramo da radimo nešto iz gramatike engleskog i nemačkog jezika, tako zahteva nastavni program, a osnovne stvari iz srpske gramatike nisu savladane. Zato stalno pokušavamo da osmislimo neke fore i fazone, kako savladati gramatiku našeg predivnog jezika, na najlakši i najbolji način.

Postaviću i neki post na tu temu. Nažalost, nemam više mogućnosti da otvorim novu kategoriju, pa ću verovatno samo ubaciti novi tag -srpski jezik.

Još jedna važna stvar. Pošto stalno kukumavčim i žalim se na nedostatak kreativnih online sadržaja za učenje srpskog jezika, čim naletim na nešto lepo i korisno, ubaciću link.

Pravopas – za vežbanje pravopisa