Najbolji sajt za učenje vremena u engleskom jeziku

 

Ovaj post je namenski, posvećen je vernom čitaocu i njegovom pitanju o metodu za lako savladavanje vremena u engleskom jeziku. Podsećam, kao uvod, pogledaj prethodni post – Vremena u engleskom jeziku za 2…3…5 dana ovde .


Kada pričamo o najlakšem metodu, ja sam veliki pristalica memorijskih kartica, o tome sam sam napisala poseban post . Sva vremena imam na memorijskim karticama i moji đaci su na to navikli i vrlo brzo ih prihvate, tako da nam ta tema ne predstavlja problem. Ako to izgleda kao problem, seckati i lepiti kartice, onda ću celu stvar preformulisati i preporučiti najbolji sajt za učenje vremena u engleskom jeziku. Znači, ovo je na osnovu mog iskustva, u odnosu kako na to, studenti i đaci raznih nivoa i uzrasta regauju. Sa ovim sajtom svedemo učenje vremena na vrlo kratak vremenski period.

 

Sajt se zove Perfect English Grammar i evo linka .

Iz menija levo izaberete Verb Tenses, zatim imate opcije: How to make the tense i How to use the tense.

Uzećemo opciju Present Simple Form i dobijate forme svih relevantnih glagola u tom vremenu.
Najpre ide Simple present tense with ‘be’, detaljno objašnjen kroz primere,
zatim ide opcija da se sve to provežba kroz primere – Click here to practise making the positive with ‘be’. link , Uz svaki primer postoji opcija Check i Show Answer. Moj savet je da radite vežbe do kraja, pa tek onda da sve proverite i vidite da li pravite neke sistemske greške. Sve vežbe možete i da skinete u PDF formatu link . Na isti način prođite kroz vežbe za sva vremena i vrlo brzo će se pokazati rezultati.

Sajt je stvarno odličan i uz malo samodiscipline i uporne vežbe, nestaće vrlo brzo svi problemi vezani za gramatiku. Zatim dolazimo do onog najvažnijeg, a to je praktična primena jezika. O tom načinu učenja, zajedno sa preporučenim sajtom sam pisala u prethodnom postu.

Pročitaj: najbolji sajt za učenje engleskog a nema mnogo gramatike

2 COMMENTS

  1. Amarilis, imam jedan predlog za tebe. Ovde se više ne zna šta su novi postovi, a šta uslovno rečeno stari, sa starog bloga. Možda ne bi bilo loše da odvojiš vreme i brzinski isprebacuješ sve stare postove sa starog bloga (do poslednjeg) i da staviš tačku na sve to. Ovako se stvara haotična slika.

    • Zverko, mislim da ću te poslušati. Doduše, delimično. Neću pisati nove postove, dok sve ne prebacim ili bar ono što sam planirala. To će potrajati, ali pošto sam odlučila da to tako bude, onda nema povratka. Hvala ti puno na savetu i sugestiji 🙂

Comments are closed.