Nemački jezik – ozbiljno i efikasno učenje

Predstavljanje sajta Schubert Verlag

 

Ne znam ni sama koliko sam vam do sada sajtova predstavila, pretražite malo ovaj moj sajt – projekat, svašta tu ima i sve je pisano da pomogne i olakša učenje nemačkog jezika.

Nemački učenje online

Danas vam predstavljam sajt koji definitivno spada u moje favorite. Čista klasika!
Sajt, odnosno platforma za učenje nemačkog jezika Schubert Verlag postoji već duže vreme. Kako je postavljen, principijalno ništa nije menjano – zato što je zaista odličan.

Schubert je izdavačka kuća, kao mnogo poznatiji Hueber, bar na ovim prostorima. Oni koriste Daf metode za učenje nemačkog jezika. (DaF – Deutsch als Fremdsprache).

Bez mnogo teoretisanja, želim da kažem sledeće:
učenje nemačkog jezika, kao i bilo kog drugog stranog jezika nije pitanje snage, nego strpljenja i izdržljivosti, kao trčanje maratona.
Ovo je tekst za takve među vama, maratonce 🙂
Pa da vidimo:

Online-Aufgaben_Deutsch_als_Fremdsprache 1Pošto ste navikli da vam crtam, evo –

Kliknuli ste link i  došli smo ovde.

Ko do sada nije kliknuo link – klik

 

Kao što  vidite pokriveni su svi nivoi do C2.

Hajde da pogledamo sličicu i šta sam vam obeležila:

  1. Izaberi nivo

Kod svakog nivoa imate 2 opcije, šta vam je potrebno, odnosno šta vam je lakši metod učenja, a to su:

  1. Online-Übungen

Apsolutno fantastične vežbe, videćete. Postoje 2 načina rešavanja, ili birate jednu od opcija ili sami upisujete rešenje. Na kraju vežbe pritisnete Kontrolle i  semafor vam lepo pokaže zeleno – Ok, crveno – ajde ponovo ispočetka. Izbriši rezultate opcija desno od Kontrolle i ponovo dok ne naučimo.

Pogledaj: A 2 nivo gramatički tesktovi sa detaljnim objašnjenjima

  1. Arbeitsblätter

Za one među vama koji vole pdf  pa da lepo sve štampaju – eto radosti, opcija pod brojem 3 za svaki nivo.

nemački sajt Schubert verlagOvako izgleda deo ponude za A2. Najpre ide deo koji  prati lekcije – BEGEGNUNGEN A2+, ali apsolutno  može i treba da se vežba pošto su teme opšte.

Zatim ide odeljak koji sam vam obeležila strelicom, crveno na radost  :- ) Weitere Übungen i to je to što vidite na slici.

Kada odaberete vežbu to izgleda ovako:

 

Eto, sad vidite i semafore i sve kako izgleda na delu.

Zaključak: sajt je fenomenalan. Idite redom i bockajte sve vežbe od početka na tim vašim telefonima, provere radi. Kada stignete do svog nivoa, polako, korak po korak, vežbu po vežbu. Veoma su efikasne i brzo ćete napredovati, nema mnogo teoretisanja, brzo se pamti i efikasno uči i napreduje.

Hajde sad, telefone u ruke ili šta već koristite i na posao. Kao što rekoh, maraton je to 🙂

Lajkove obožavam 🙂 ali nemam ništa ni protiv komentara, kritika a ni poruka sa pitanjima i predlozima. Sve to na Facebook strani Nemački nije bauk