Nemački nije bauk, besplatna pdf knjiga, tutorijal za učenje nemačkog jezika

 

Tražili ste – dobili ste.

Nemački nije bauk, tutorijal u formi e-book sa opcijom free download je postavljen na blog, tu odmah pored prve e-knjige za engleski jezik, Hajde da se pravimo Englezi. Namenjena je početnicima, prikupila sam i sredila postove, tematski, po fazama učenja, ostavila linkove.

Pre nego što preuzmete ovu publikaciju želim da vam skrenem pažnji i na sledeće:

Kompletan tekst – Nemački nije bauk, u formi ebook za početni nivo učenja nemačkog jezika može da se nabavi na sledećim lokacijama:

iTunes
appszoom – android applications

Više o svemu, kao i opis knjige možete pročitati ovde
Da bi bili u toku sa svim dešavanjama i novonama, pratite Facebook stranu Nemački nije bauk.

Besplato preuzimanje skraćene verzije, na osnovu koje ćete steći uvid šta sve možete da pronađete u kompletnoj publikaciji, može i odavde da se skine

link

Sadržaj:

1. Učimo da čitamo nemački
2. Kako se pravilno uči nemački jezik
3. Pozdravi na nemačkom
4. Imenice i rodovi
5. Dani u nedelji
6. Brojevi 1-20
7. Kako postaviti pitanje – Fragewörter
8. Wo-gde, pitanja za mesto radnje
9. Hin i her u nemačkom jeziku, značenje i upotreba
10. Upotreba wohin i woher
11. Lične zamenice
12. Negacija – nicht ili kein
13. Sein – biti ili ne biti, pitanje je sad
14. Glagol haben u nemačkom jeziku
15. Slabi, jaki i nepravilni glagoli
16. Prezent slabih glagola
Bonus: 25 najčešće upotrebljavanih nemačkih imenica

Prijatno sam iznenađena interesovanjem za nemački jezik pa sam navalila na posao. Nadam se da ćete koristiti i jednu i drugu knjigu. Da li će biti nastavka, naravno zavisi od vas. Istinu da kažem, ja sam planirala, nastavak, tj. novu knjigu , ali pošto odavno već ovaj blog uređujete vi, dragi moji čitaoci (ne žalim se uopše, tako i treba da bude) ovo je rezultat te saradnje.
Iskoristiću i ovu priliku da se zahvalim svima, koji mi šalju mailove, pitaju, predlažu ili šalju podršku ovome što radim.

Hvala vam 🙂

Sada kada sam sa ovim završila, već razmišljam šta je sledeće na redu.
Znači javite se, kao i uvek, sa željama i predlozima.

Amarilis

P.S. Ko radi taj i greši 🙂
To nije opravdanje, sledi objašnjenje. Dakle u knjizi ima grešaka, ali pošto, priznajem – pravljenje e-book i postavljanje iste za download, prevazilazi moja umeća, greške će i dalje ostati tamo a vi obratite pažnju. Zahvaljujem se ovom prilikom, koleginici ili čitateljki, koja je pažljivo iščitala knjigu i ukazala mi na to.

Ispravke:

str. 22, 15. Slabi, jaki i nepravilni glagoli
u oblicima participa jakih glagola, dati su oblici bez ablauta. Pogledati post na tu temu, pa ćete sami uočiti greške.

Sve osatlo, što vas zanima u okvoru teme nemački jezik, nalazi se tematski složeno na adresi nemacki.amarilisonline.com

SHARE

15 COMMENTS

 1. Zdravo ,
  kao prvo da vas pohvalim za napisani tutorijal”Nemački nije bauk”i da vam predlozim ako je ikako moguce da se ovaj tutorijal izda i u audio formatu ,sto bi bilo veoma prakticno i lakse za savladjivanje jezika….to je to.

  Unapred zahvalan
  Milovan

  • Hvala na pohvalama, važno da je knjižica od koristi. Naravno da bi audio izdanje bilo odlično, ali to za sada prevazilazi moje moći i znanja. Sve ovo radim sama, pa kako nešto savladam, što se tiče weba ja to i primenim. Možda dodje na red jednog dana:-)

 2. Pozz…
  eto slučajno dođoh do vašeg sajta i oduševih se…par puta sam pokušala učiti njemački jezik i nije išao… 🙁
  Sigurna sam da će ovaj put biti uspješno… :))
  Hvala puno…

  • Nedo, dobrodošli.
   Ne odustajte, verovatno ste i do sada naučili puno toga. Samo napred 🙂

 3. ETO RESIOSAM DA UCIM NEMACKOG JEZIKA JER MISLIM DA MI JE POTREBAN U MOJOJ IDNINI PA MISLIM DA CU USPETI U TO POZZZZZ

 4. Draga Dragana,
  Sve pohvale i veliko hvala za vasu divnu knjizicu! Prvi put sam pre 7 dana otisla na moj prvi cas nemackog u jednu Bgd skolu, dobila kopiju neke knjige i ocajna se vratila kuci. Kada sam se dokopala “Nemacki nije bauk” prvo sam pomislila:ova zena je divna! Tako treba objasnjavati i uvoditi ljude u ucenje stranog totalno nepoznatog jezika. Svaka cast! A strucnjaci koje pominjete treba da se ugledaju na vas metod, to je jedini pravi nacin. Ako izadje CD, molim da me obavestite. Hvala i veliki pozdrav.

 5. Poštovana Dragana, svaka čast! Ova knjiga je upravo ono što mi je trebalo! Profesor sam engleskog i srpskog jezika, držim privatne časove svim uzrastima,radim i u jednom osiguravajućem društvu, mama sam 4-ro dece od 4-18 godina. Zbog klasičnih jezika kojima sam se još bavila, latinski, starogrčki, staroslovenski, zapostavila sam nemački i već dve decenije ga ne koristim, a žuuudim za njim! Pre izvesnog vremena odlučila sam da potražim neke udžbenike i tražila sam, tražila, tražila…I pronašla sam Vas! Hvala Vam najlepše! Presrećna sam, a to je Vaša zasluga! Učenje će mi biti veeeliko zadovoljstvo uz ovakvu sjajnu knjigu. Nastojaću da povratim nekadašnje znanje! Srdačni pozdrav, Olivera, Aranđelovac

  • Hvala Vama Olivera na ovim lepim rečima podrške 🙂
   Ja pišem i dalje postove na tu temu pa biće, nadam se još toga.

 6. Kao prvo zelim da Vas pohvalim.Pre nekog izvesnog vremena skinuo sam ovu interesantnu knjizicu ali zamenom lap topa ostao sam bez nje.Sad ne mogu ponovo da je skinem (ne znam zasto)a potrebno mi je jer treba na Kolarcu da polazem A1 Deutsch.Ja se nalazim u Nemackoj sad i zamolio bi da mi preporucite jos nesto sto bi mi pomoglo u brzem savladjivanju Nemackog jezika.Hvala

  • Alex,

   hvala puno na lepim rečima. Nije mi jasno zašto ne možete da skinete knjigu, proveravala sam, sve je u redu, takođe vidim i da je drugi skidaju. Mora da je bio neki trenutni problem. Ako ne uspete, pošaljite mi mail, pa ćemo smisliti nešto.
   Što se tiče ostalih preporuka, uglavnom uz svaki post iz kategorije nemački jezik, imate bar jedan link, koji vas vodi do nekog sajta sa korisnim materijalima za učenje.

 7. Hvala puno za ovo ! Nikada nisam ucila nemacki a u poslednje vreme sam pocela da se interesuem za ovaj jezik i bas sam googlala da vidim da li postoje neki zanimljivi tutorijali i naidjoh na ovo. mislim da ce mi biti od pomoci da savladam neke osnovne stvari.

Comments are closed.