Portal za strane jezike – prikaz sajta, prednosti i mane

 

Znate već dobro da pokušavam da vas informišem o svemu što postoji na netu (i van njega) a što može da vam koristi kada učite nemački ili  engleski jezik. Ne znate? Dobro, sve je na sajtu, ali da mi se ne bi mučili i pretraživali,  tu je link, pa ko ne zna još uvek, lepo – hop, klik, pa neka proveri 🙂

Takođe ste upoznati, mora malo veći uvod – strpljenja molim, da sam vam do sada i preporučila neke škole (i to se nalazi na istom linku). Osnovni kriterijum je da se lično uverim u ponudu i kvalitet usluga.

Zaista sam pokušavala i još uvek pokušavam da ostvarim lične kontakte i da iz vašeg ugla sagledam ponudu te vrste na nešm tržištu. Surova istina je da većina škola, sajtova, institucija, koje sam kontaktirala, ne želi da sarađuje.

Razlozi su razni, ima tu, recimo marketinških štatijaznam razloga, ima i prevara, u stilu mačka džaku, prodavanje, magle i slično, o tome ne pišem.

Pokušavam,  kao što već rekoh da nađem nešto korisno za vas.

Prikaz sajta – Portal za strane jezike

 

Danas vam predstavljam sajt, tačnije Portal za strane jezike, kako se zaista zove, kao  i sve prednosti i mane koje ima.

Naravno da sam pokušala da ostvarim kontakt sa njima ne bih li vam dala informacije iz prve ruke, naravno – ljubazno su me oduvali ili otkačili, kako gog hoćete.

Ipak  mislim da postoje neke zaiste dobre stvari na ovom sajtu i to ću vam opisati a i skrenuti pažnju na ono što se meni lično ne sviđa i što ja smatram velikim nedostatkom.

Prednosti

Portal za strane jezike je ambicozno urađen sajt iza koga očito stoji IT ekipa, agencija, šta god, koja odlično zna svoj posao.

Sajt je urađen vrhunski, pri tome ne mislim samo na vizuelni deo, nego na meni, ponudu i mogućnost pretrage.

Odlično je prilagođen za pretragu i korišćenje na mobilnim telefonima i za taj deo, ja lično im dajem najveću moguću ocenu i poštovanje.

Onlajn kursevi jezika_pretraga

Vratićemo se posle  na ponudu. Na ovoj slici vidite kako to izgleda, imate mogućnost izbora stranog jezika, koji vas intersuje kao i države.

 

Osnovni meni ima više kategorija, zaista bogato. Ja ću  se zadržati na onima, koje zaista mislim da će vam biti od koristi i dajem preporuku:

To su:

  • online kursevi jezika i online rečnici

Znam da ćete reći, sve je na nemačkom, eventualno engleskom jeziku(mislim konkretno na ponudu za ove 2 stavke)! Znate šta, morate doći do te faze, ako zaista mislite i planirate da naučite nemački jezik, do faze kada ćete koristiti nemačke sajtove – od tog trenutka napredak kreće velikom brzinom.

Pročitaj: B1 nivo, spisak celokupne gramatike

Mane

Odavno  želim da se portal ovakvog tipa pojavi kod nas. Razmišljala sam mnogo o toj temi, ali to prevazilazi moje lične moći i sposobnosti, tako da samu ideju pozdravljam.

Ne smeta mi ni to što je ovo totalno komercijalni portal čiji je osnovni moto, da prostite – plati pa klati. Znači u ponudi su škole, koje plate da budu oglašene. Kvalitet ponude tu nema zaista nikakvu ulogu.

Spisak škola stranih jezika reklama
Spisak škola stranih jezika reklamnog karaktera

Pošteno je i napisano. Doduše sitnim slovima, tako to ide, označila sam strelicama. I to je u redu.

Znači portal treba da bude profitabilan, kao što rekoh nemam ništa protiv toga.

Smatram da ako žele da steknu neki kredibilitet, morali bi da uvedu i neki kritički osvrt ili da daju preporuku ili prikaz  koji nije zasnovan na plaćenoj reklami.

Još jedan primer :

knjižare – to je stavka za koju ste jako zainteresovani, bar na osnovu vaših pitanja. Ovde je, ponavljam po mojoj proceni totalno  neupotrebljiva za vas, sa aspekta pretrage određenog udžbenika, upoređivanja cena.

Praktično to je adresar knjižara od Lagune pa nadalje, ne znam zaista kakvu to upotrebnu vrednost ima.

To je moje mišljenje, vi procenite sami. Ako želite da pronađete linkove nekih škola, recimo u Hamburgu, na pravom ste mestu. Dalje ste prepušteni sami sebi – što se tiče, kvaliteta, uslova, cena i sl.

Ako nekome nije jasno o čemu pričam neka pogleda kategoriju marketing – sve lepo piše.

Portal je inače u vlasništvu škole za strane jezike Owen Owen, centar za engleski jezik.

Možete ih pratiti i preko Facebook strane.

Eto, toliko o tome. Javljajte svoje utiske i probleme, kritike i dalje. Zaista pokušavam da razrešim tu problematiku preporuka za škole u inostranstvu, informacije koje dobijam od vas su zaista dragocene, mada ponekad i frapantne u smislu loših iskustva. Ima i dobrih a da bih ja mogla da podelim sa vama – pišite, znate već Nemački nije bauk, Facebook strana.