Gde i kada polagati ispit nemačkog jezika u Srbiji i dobiti validni certtifikat -TELC ispiti

Već smo se informisali, koji su to ispiti i koje diplome se priznaju, kao dokaz znanja nemačkog jezika, prilikom podnošenja papira za vize u zemljama nemačkog govornog područja. Ima neko da nije pročitao – klik ovde Ispiti provere znanja neačkog jezika priznati u Nemačkoj.

Dobro, sada kada je to sve jasno da vidimo ko je zaista licenciran i ko ima pravo izdavanja, tih validnih diploma.
Pošto svi znate za Gete institut, danas ćemo se bavi TELC diplomama a još jednom radi podsećanja, pogledajte fotku, koja sledi, čisto da se uverite da, kao i uvek govorim istinu (i samo istinu) i da je na sajtu ambasade Nemačke navedena TELC diploma kao apsolutno validna.

Microsoft_Word_-_EWT02-2_Arbeitsaufnahme_26-2BeschV.docx_-_EWT022_Zapoljavanje_shodno_clanu_26_stav_2_Zakona_o_zapoljavanju.pdf_-_2016-02-02_12.28.16

Naravno, u zavisnosti od vize, koju tražite, zavisiće i nivo znanja odnosno nivo, koji morate da imate položen.

Idemo najpre na zvanični sajt TELC. Tu postoji opcija da sami proverite, koje škole ili institucije u određenoj zemlji imaju akreditaciju za održavanje tih ispita, link. Primetićete da na ovom našem brdovitom Balkanu, za sada takvi centri postoje samo u Srbiji. Pa da vidimo koji su to centri i škole i gde se nalaze:

Beograd

Idemo redom. Prva na spisku je naša poznanica Nevena, odnosno škola Centar jezika Neven a šta sve može ova škola ima u ponudi, ako vas interesuje, pročitajte ovde.
Da se vratimo na ispite u  školi Neven, pogledajte i sami termine i pratite ih na Facebooku:
Centar_jezika_Neven_-_2016-05-17_12.02.11
Idemo dalje, pravac

Novi Pazar

Zaista mislim da ne postoji baš mnogo vas iz tog dela Srbije, da niste čuli za ovu školu. Ako ima takvih, evo informacija o njima

Kontakt_Reintegracija_-_Škola_nemačkog_jezika_-_2016-05-17_12.01.42
Naravno i njih možete pratiti na Fejsu. Zvala sam ih danas i objasnili su mi ljubazno da se ispiti za Telc diplome organizuju svakog poslednjeg vikenda u mesecu. Majski termin, 28. i 29. je već popunjen, pa ako želte da se prijavite za junski – 26. i 27 juna, šta čekate, požurite.

Kragujevac

Kao što vidite, Kragujevac je sledeći na spisku, ali ja na žalost nisam uspela da pronađem nikakve podatke o toj školi ni da ostvarim kontakt, tako da srce Šumadije ostaje za sada nepokriveno.

Ako saznam nešto, javljam. Ako vi znate nešto javite 🙂

Niš, Vranje, Leskovac

Jug Srbije se malo više potrudio.

TELC-polaganje_-_2016-05-17_12.00.36

Na ovom sajtu se nalaze sve informacije, skrolujte do kraja i tu se nalaze kontakti za Niš, Vranje i Leskovac. Pokušala sam da se čujem sa njima, verovatno su zauzeti, ako saznam nešto više, naravno javljam.
Termini ispita su poznati, objavljuju se na njihovoj Facebook stranici, pa ih i tako možete pratiti.
TELC_Srbija_Niš_-_2016-05-17_12.01.17.

Eto, ako niste do sada znali, kuda po validnu diplomu – sada znate.
Naravno, vidimo se i na Fejsu, Nemački nije bauk je mesto za vaše komentare, pitanja, poruke a i poneki lajk 🙂
Mesto gde se nalaze svi tekstovi – tematski složeni je nemački.amarilisonline.com