Kontinuitet u nastavi i učenju i nastavi nemačkog jezika

 

Mnogi od vas, koji ste već počeli da učite nemački jezik ili tek planirate, pa se raspitujete, vrlo brzo uočite jedan problem, koji je više tehničke ili da kažem organizacione prirode a to je kontinuiranost u pohađu kurseva.

Šta to znači.

Odaberete vi školu, po kojim kriterijumima – sada se ne bavimo time i krene proces. A1/1 pa A1/2 ili zajedno A1, kako je već gde organizovano, super idemo dalje – A2, B1, prijavite se, ostavite podatke, čim se sakupi dovoljan broj zainteresovanih, javićemo vam.

I tako čekate vi, prijavili ste se u jednoj školi, 2 škole, nemate sreće, sad nije sezona itd. Šta sad?

Da se razumemo, škole stranih jezika su firme, koje htele ne htele, posluju po tržišnom sistemu.

Tačno se zna u svakoj školi, koji je to minimum prijavljenih, koji je isplativ za formiranje grupe.

I to je to. Morate to da shvatite. Komentare, koje dobijam, lako je njima, namlate se oni para u školama stranih jezika – jednostavno ne stoje i ovo nije samo kolegijalna izjava sa moje strane. Neću vam pisati, koji su to sve troškovi  koje škola ima na mesečnom nivou a uostalom nije vaša briga.

Vaša briga je da naučite nemački, što brže, što efikasnije i u što kraćem (razumnom roku – bez onih gluposti, savladao strani jezik za 15 dana).

E pa lepo, što kaže naš narod – ko kuca otvoriće mu se – ko pita dobiće odgovor. A pitate stalno – šta da radim, došao sam do tog i tog nivoa, kuda dalje, ovde sam na čekanju…

Ko prati moje objave, morao je da zapazi da u poslednje vreme pišem o školi Centar jezika Neven. Verovatno se neko zapitao i zašto, šta sad ima tu posebno i toj školi.

E pa da vidite i ima.

Jedna od stvari, koje su me zaista oduševili je – kontinutet u učenju, odnosno organizaciji kurseva nemačkog jezika, koje prepoznat kao imperativ u ovoj školi i koje se zaista pruža polaznicima.

Zato ću istaći još jednom – bez obzira da li ste početnik u učenju nemačkog jezika ili ste došli do nekog nivoa pa se pitate gde i kao dalje, ovo je prava adresa za vas. Pročitajte sve postove tag – Neven, link i dobro razmislite.
Ponuda se nalazi ovde.