Nemački nije bauk – originalni metod učenja nemačkog jezika

Originalni i jednistveni metod učenja nemačkog jezika

Koliko dugo se poznajemo i sarađujemo?

Punih 8 godina, koliko postoji ovo mesto na netu, koje se zove https://abc.amarilisonline.com/.

Prvu objavu na Facebook strani https://www.facebook.com/NemackNijeBauk/ sam postavila u maju 2013.

Godine 2018 je nastao novi sajt, evo linka :

nemački a b c

Ideja je sledeća, novi sajt je dopuna ovom postojećem.

Osnovna razlika je u tome što su tekstovi sortirani po nivoma učenja: A1, A2, B1.

Dobro, izgubiću vašu pažnju ako nastavim sa podacima. Veoma mi je važno da se to ne desi, pošto ovaj tekst ima svoju poentu.

Samo još nešto – komentari na blogovima su isključeni zato što sam se predala u boju sa spamovima. Zato mi je izuzetno stalo da održavam komunikaciju sa vama na Facebooku.

Iako niste skloni komentarima, veoma ste vredni kada su poruke u pitanju, šaljete ih kad god vam je nešto konkretno potrebno, bez obzira da li sam o tome već pisala ili ne.

Za neobaveštene, da napomenem nešto veoma važno – ne pišem domaće zadatke, to jedonstavno nema smisla, nemojte džabe da ih šaljete.

Dakle da se vratimo na današnju temu – šta je to Nemački nije bauk i zašto sam postavila u naslovu originalni metod učenja nemačkog jezika.

Ovo što sledi je važno: u proteklim godinama ja sam vas podučavala nemačkom jeziku onako kako sam mislila da je najbolje.

Međutim – svih tih godina vi ste mene učili i podučavali, postavljanjem vaših pitanja, komentarima i sugestijama. Zahvaljujući svemu tome ja sam naučila da pišem i predstavljam nemačku gramatiku i učenje nemačkog jezika na način, koji vama odgovara, onalo kako vi to želite.

Zato, bez ikakve lažne skromnosti izjavljujem sledeće:

Nemački nije bauk, odnosno tekstovi koje pišem na opisani način su zaista najbolji način da shvatite i prihvatite neke pojmove, metode, gramatičke jedinice, stvorili smo ih zajedno, pola-pola.

I da ne ostane samo pusto slovo, daću vam primer, odnosno razlog zašto pišem o ovome danas.
Slede poruke, koje sam primila od jednog od korisnika ove naše zajedničke metode, uz njegovu dozvolu, naravno. Pošto delimo i učimo zajedno, nadam se da će njegova iskustva i komentari biti korisni za vas ostale, koji još bijete bitke zvane A2, B1,…
Nemački_nije_bauk_-_2016-06-12_21.40.17

I eto to je taj primer, koji sam želela da podelim sa vama. Naravno nije jedini i nadam se da će ih biti još mnogoooo 🙂

Ja sam ipak zamolila svog dragog korisnika da podeli svoja iskustva sa vama i da vam objasni kako je metod Nemački nije bauk i tekstovi, koje je koristio, pomogao da tako uspešno polži B1 i B2.

Takođe sam ga zamolila da slobodno bude kritičan i da kaže šta je potrebno promeniti ili šta nije dobro.
Dajem mu ponovo reč i mislim da je važno da pročitate njegova iskustva, možda vas inspirišu ili pomognu. Kliknite na sliku ako ne vidite dobro, nemojte da vas mrzi.
(1)_Nemački_nije_bauk_-_2016-06-12_21.44.01
Za one, koji su propustili neke tekstove, da razjasnim.

Kada govori o motivaciji i onima među vama, koji su pomalo lenji , to je tekst https://abc.amarilisonline.com/zasto-nikada-neces-nauciti-nemacki-jezik/

 

Eto toliko od mene ovom prilikom. Ostalo je na vama, da pišete, predlažete teme, komentarišete, kritikujete, ako smatrate da je potrebno 🙂

Ovo je naš zajednički metod i način rada i zato je uspešan. Bavi se problematikom, koja je zajednička svima vama sa ovog govornog područja a učite nemački jezik. I ja sam veoma ponosna na vas, moje saradnike.

Ponavljam još jednom –komuniciramo na Facebook strani Nemački nije bauk
Nemački nije bauk , preko kontakt forme na blogovima ili mi možete pisati na mail
amarilis.online@gmail.com
Puno uspeha vam želim (i ne, i dalje ne pišem domaće zadatke) 🙂