Nemački nije bauk – originalni metod učenja nemačkog jezika

Koliko dugo se poznajemo i sarađujemo?
Punih 6 godina, koliko postoji ovo mesto na netu, koje se zove https://abc.amarilisonline.com/, gotovo 4 godine otkako sam napravila http://nemacki.amarilisonline.com/ , temataki složena pitanja kojima smo se bavili, da mi se mnogo ne mučite i tražite ono što vam je potrebno (brzo izgubite strpljenje, nije to nikakva tajna, zar ne) . Prvu objavu na Facebook strani https://www.facebook.com/NemackNijeBauk/ sam postavila u maju 2013.
Dobro, izgubiću vašu pažnju ako nastavim sa podacima. Veoma mi je važno da se to ne desi, pošto ovaj tekst ima svoju poentu.

Samo još nešto – komentari na blogovima su isključeni zato što sam se predala u boju sa spamovima. Zato mi je izuzetno stalo da održavam komunikaciju sa vama na Facebooku. Iako niste skloni komentarima, veoma ste vredni, kada su poruke u pitanju, šaljete ih kad god vam je nešto konkretno potrebno, bez obzira da li sam o tome već pisala ili ne.
Za neobaveštene, da napomenem nešto veoma važno – ne pišem domaće zadatke, to jedonstavno nema smisla, nemojte džabe da ih šaljete.
Dakle da se vratimo na današnju temu – šta je to Nemački nije bauk i zašto sam postavila u naslovu originalni metod.

Ovo što sledi je važno: u proteklim godinama ja sam vas podučavala nemačkom jeziku onako kako sam mislila da je najbolje.
Međutim – svih tih godina vi ste mene učili i podučavali, postavljanjem vaših pitanja, komentarima i sugestijama. Zahvaljujući svemu tome ja sam naučila da pišem i predstavljam nemačku gramatiku i učenje nemačkog jezika na način, koji vama odgovara, onalo kako vi to želite.

Zato, bez ikakve lažne skromnosti izjavljujem sledeće:
Nemački nije bauk, odnosno tekstovi koje pišem na opisani način su zaista najbolji način da shvatite i prihvatite neke pojmove, metode, gramatičke jedinice, stvorili smo ih zajedno, pola-pola.
I da ne ostane samo pusto slovo, daću vam primer, odnosno razlog zašto pišem o ovome danas.
Slede poruke, koje sam primila od jednog od korisnika ove naše zajedničke metode, uz njegovu dozvolu, naravno. Pošto delimo i učimo zajedno, nadam se da će njegova iskustva i komentari biti korisni za vas ostale, koji još bijete bitke zvane A2, B1,…
Nemački_nije_bauk_-_2016-06-12_21.40.17

I eto to je taj primer, koji sam želela da podelim sa vama. Naravno nije jedini i nadam se da će ih biti još mnogoooo 🙂
Ja sam ipak zamolila svog dragog korisnika da podeli svoja iskustva sa vama i da vam objasni kako je metod Nemački nije bauk i tekstovi, koje je koristio, pomogao da tako uspešno polži B1 i B2. Takođe sam ga zamolila da slobodno bude kritičan i da kaže šta je potrebno promeniti ili šta nije dobro.
Dajem mu ponovo reč i mislim da je važno da pročitate njegova iskustva, možda vas inspirišu ili pomognu. Kliknite na sliku ako ne vidite dobro, nemojte da vas mrzi.
(1)_Nemački_nije_bauk_-_2016-06-12_21.44.01
Za one, koji su propustili neke tekstove, da razjasnim.
Kada govori o motivaciji i onima među vama, koji su pomalo lenji , to je tekst https://abc.amarilisonline.com/zasto-nikada-neces-nauciti-nemacki-jezik/
A saveti velikog Aristotela dati su u ovom tekstu https://abc.amarilisonline.com/metod-serlok-holmsa-i-aristotela-pomoc-u-ucenju-stranog-jezika/

Eto toliko od mene ovom prilikom. Ostalo je na vama, da pišete, predlažete teme, komentarišete, kritikujete, ako smatrate da je potrebno 🙂
Ovo je naš zajednički metod i način rada i zato je uspešan. Bavi se problematikom, koja je zajednička svima vama sa ovog govornog područja a učite nemački jezik. I ja sam veoma ponosna na vas, moje saradnike.
Ponavljam još jednom – sve obrađene teme i tekstove, možete pronaći na adresi,
nemački.amarilisonline.com
komuniciramo na Facebook strani Nemački nije bauk
Nemački nije bauk , preko kontakt forme na blogovima ili mi možete pisati na mail
amarilis.online@gmail.com
Puno uspeha vam želim (i ne, i dalje ne pišem domaće zadatke) 🙂