Najbolji kurs, metod, udžbenik za učenje engleskog jezika

Najbolji kurs – engleski

Već sam primila puno mejlova sa pitanjem, odnosno žalbom na sledeću temu: ako sam već preporučila najbolji udžbenik, tj. kurs za učenje nemačkog jezika, zašto nisam preporučila ništa kada je engelski jezik u pitanju.
Razloga ima mnogo. Smatram da je engleski jezik mnogo prisutniji na netu, a samim tim i besplatni sajtovi za učenje engleskog jezika su mnogobrojniji. Već sam vam preporučila neke:

najbolji sajt za učenje engleskog jezika, imate post na tu temu sa linkovima i objašnjenjima, a u komentarima i odgovore na konkretna pitanja za korišćenje sajta
najbolji sajt za učenje vremena u engleskom jeziku

Obavezno, ali obavezno svratite i kod Marine i Ivana, tamo imate predivnih uputstava za učenje, engleski za početnike.

"Headway, najbolji metod za učenje engleskog jezika"
Ali, ako spadate u onaj tip osoba, koje vole da imaju knjigu pred sobom, pa da svoj napredak prate na taj način  moja preporuka je Headway.

Najprodavaniji kurs engleskog jezika na svetu ove godine je doživeo četvrto izdanje! Headway svojom dokazanom metodologijom već 24 godine pomaže učenicima širom sveta da ovladaju veštinama neophodnim za razumevanje i komunikaciju na engleskom jeziku.

Tokom godina, zahvaljujući brojnim povratnim informacijama od korisnika programa, došlo je do mnogih promena. Program je doživeo unapređenja po pitanju vizeulne prezentacije i dizajna, povezanosti sadržaja komponenata učeničkog kompleta, i što je najvažnije potpuno osavremenjavanje tekstualnih sadržaja.

Širok spektar jezičkih vežbi pruža mogućnost za izbalansiran razvoj sve četri jezičke veštine. Njih karakteriše uvek realističan kontekst i međusobna integrisanost (uvek se u okviru jednog vežbanja radi na razvoju najmanje dve veštine istovremeno).
Mnoge škole za učenje stranih jezika u Beogradu (za ostale gradove ne znam) koriste ovaj metod a i ja ga koristim na kursevima.

Sada smo došli do faze, kada nema više izgovora, nego na posao. Da li želite da vežbate gramatiku. učite reči, radite testove (online ili da ih štampate) igrate igrice i tako kontrolišete svoj napredak u učenju
– krenite :-).

Nije dovoljno?
Dobro ima i da kažemo američka verzija, svašta tu može da se nađe.
Opet birate nivo, recimo početni i besplatan audio materijal je tu.
Za dalje, pa ne bih da idem u kršenje autorskih prava, ali mogli bi da odete do adrese Scribd, svega ima pa i kompletnih udžbenika, potražite.

 

6 COMMENTS

 1. Moj apsolutni, nedvosmisleni glas takođe ide za Headway što se tiče izbora udžbenika, iako ga mnoge naše kolege ne vole. Meni je uživanje da koristim ovaj udžbenik kad radim sa odraslima.

  • Hvala Marko za glas i komentar :-).
   Ja bih volela da neko da i drugi predlog pa da zajedno prokomentarišemo, ali…, videćemo.

 2. Znači ja sam sad potpuno izgubljena. Ovaj blog je fenomenalan, ali ima toliko linkova, saveta i preporučenih sajtova da ja pojma nemam kako i odakle konkretno da krenem.

  Help, please! I want to speak English fluently! 🙂

 3. Draga Amarilis, i ostali, naravno,
  prije malo vise od godinu dana, tacnije u decembaru 2011. obratila sam se za pomoc i savjete za ucenje Engleskog jezika, prije svega konverzacije… Ne mogu reci da sam ucila svaki dan… Registrovala sam se na sajtu http://www.english-test.net/ i primala online English lessons svakih 7 dana. Osam mjeseci njihovog strpljenja je trebalo da steknem self-confidence i postanem aktivna i na forumu, ucim i pitam sve sto me zanima, sto ne znam, snimam video poruke… I dalje su mi lekcije na http://newsenglishlessons.com/ omiljene.
  Hvala na svemu, od srca… I da ne zaboravim da pohvalim ovaj sajt… Mnogo toga se promijenilo za godinu dana. Mnogo je divnih, raznovrsnih i korisnih sadrzaja… Svako put se pozitivno iznenadim i emotivno oplemenim:-)
  I zato je vazno napraviti taj prvi korak… Jer kad se osvrnemo za godinu dana vidjecemo da je vrijedilo. See you soon

  • Draga Ivana,
   hvala na komentaru i pohvalama. Nadam se da će i drugi, na osnovu tvog iskustva, koje se tako ljubazno podelila sa nama, naći motiv da krenu tvojim stopama.

Comments are closed.