Učenje nemačkog na Instagramu

Dok pišem ovaj tekst, bliže nam se prvomajski praznici. Ukoliko vreme bude dozvolilo, većina nas će otići u prirodu, uranak, klopa i sve što ide. I naravno 21.vek, sve se to mora lepo uslikati, malo se napućiti tu i tamo 🙂 pa odmah na Instagram, Face, kako već ko voli. Ludilo!!!
Bez fotke kao da nigde nismo bili!
Ma, opušteno, uživajte vi samo 🙂

Days_of_Deutsch_on_Instagram_“Feathered_friends._die_Feder_-_feather_#dailydeutsch_#learngerman_#deutschlernen_#feder_#feathers_#germanclass_#igersberlin”_-_2016-04-27_11.56.16
foto
Ajde malo na učenje nemačkog!
Kad već blejimo na toj mreži zvanoj Instagram, nisam sigurna za mušku populaciju, ali drage moje devojke, šta reći – ne moramo da pratimo samo fashion blogerke.
Možemo da učimo nemački, da, da – na Instagramu.
Evo, ovde Days of Deutsch, znači odmah – follow.
Zašto?

der_Blumenstrauß
foto
Mladi Londonac, koji živi u Berlinu, po profesiji strateg društvenih medija, počeo je da uči nemački i posle par meseci mu je dosadilo da uči – citiram “iz zastarelih udžbenika”. zato je smislio svoj način učenja, bez mnogo priče i pametovanja.
Možete ga pratiti i na Facebook strani ovde ili na njegovom sajtu klik -ovde.

Tu je i twitter

Sad da vidimo zašto je neophodno da to uradite?
U tekstu se nalaze fotografije preuzete sa njegovog Instagram profila i sajta. Znači svaka fotka jednostavno ilustruje određen pojam na nemačkom, konkretno, jasno i precizno. Ono što je zaista važno je da su imenice uvek date sa oznakom za rod i nastavkom za množinu.

Days_of_Deutsch
foto

die_Welle_-
foto
Znači, sve što je potrebno da uradite je da kliknete follow i da stalno proveravate šta ima novo na ovom korisnom profilu, odnosno kanalu za učenje nemačkog, koji odaberete. Kao što autor sam kaže, ima tu svega i svačega, veoma korisnih stvari i onih, koje na prvi pogled izgledaju totalno nepotrebno. Samo na prvi pogled. Vama, kao generaciji nove ere, ovakav način memorisanja najviše odgovara.

Da čujem kakav sad imate izgovor? Nema prevoda – ma važi!

Komentare, molim na Facebook strani Nemački nije bauk a ostale preporuke za korisne sajtove, knjige, ma svašta nešto klik ovde.